Securitatea paginilor web

Milioane de pagini web din toata lumea sunt afectate de atacuri cibernetice in fiecare moment. Datorita vulnerabilitatilor existente si securitatea paginilor web inexistenta ,sansa ca site-ul sa fie atacat este crescuta. De aceea dorim sa atragem atentia detinatorilor de site-uri web asupra riscurilor la care se supun atunci cand site-ul nu este verificat cu regularitate.

Securitatea paginilor web se realizeaza printr-o mentenanta lunara corespunzatoare. Site-ul poate beneficia regulat de imbunatatiri atat din punct de vedere grafic cat si functional.

Metodele de care trebuie tinut cont pentru securitatea paginilor web sunt urmatoarele:

Antivirusul – securitatea calculatorului este esentiala. Datele circula pe internet in mod rapid , iar virusii fac ravagii daca sistemul de operare nu este protejat corespunzator. Este obligatoriu folosirea unui program antivirus fie el gratuit sau cu licenta (de preferat cu licenta).

Parolele – sunt calea catre documentele importante, care nu dorim sa ajunga oriunde. Chiar daca este vorba despre parolele de ftp, fie parolele de administrare a site-ului web, parolele pentru email, securitatea paginilor web necesita schimbarea saptamanala a lor.

Update-urile- verificarea cu regularitate a modificarilor de functionalitate ale site-ului duc deasemenea la securitatea paginilor web . Recomandat este ca oridecateori apar imbunatatiri ale elementelor functionale ale site-ului, ale platformelor utilizate, ele sa fie reimprospatate (update regulat). Orice plugin caruia nu i s-a facut un update este o poarta deschisa catre atacuri cibernetice.

Formulare sigure – atacurile de tip sqlinjection, care folosesc formularele de contact si comentarii, in cazul in care constructia lor nu ofera protectia necesara, pot devein adevate porti de atacuri externe. Securitatea paginilor web tine de atentia cu care sunt realizate si gandite strategiile de eliminare a posibilitatilor de atacuri de tip sqlinjection.

Incarcarea de fisiere – este recomandat ca fiecare fisier incarcat pe un site, sa fie scanat in prelabil cu un program antivirus.

Eliminarea tuturor posibilitatilor de virusare a site-ului, atacurilor cibernetice de orice natura ofera o securitate paginilor web.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *