Responsive design, creare site web adaptabil dispozitivelor mobile

Responsive design, creare site web adaptabil dispozitivelor mobile

Una din tehnicile moderne de creare site web,  este responsive design,  modalitate a unui site web sa fie adaptabil la o multitudine de rezolutii ale ecranelor de pe care este vizualizat. Indiferent dupa ce dispozitiv este vizualizat un site realizat dupa tehnicile web design moderne, atat  din punct de vedere al continutului de tip text cat si imaginile, sa nu fie alterate, putand fi vizualizate integral.

 

Creare site web modalitate si tehnici web

Principiul de baza de creare site web de tip responsive este redimensionarea in functie de marimea ecranului. Ca si concept, responsive design, este bazat pe trei elemente fundamentale: media queries, imagini flexibile care isi modifica dimensiunea, cat si griduri fluide care iau in considerare rezolutia ecranului. Multi clienti isi doresc, astazi, ca versiunea site-ului sa fie si pentri dispozitivul mobil. Va fi foarte dificil sa realizezi un design pentru toate tipurile de rezolutii de ecrane ale diverselor modele de dispozitive mobile.
Un site redimensionat pentru mobil nu va prezenta aceleasi butoane sau acelasi meniu ca si pe desktop. Toate elementele vor fi redimensionate sau optimizate pentru o buna vizibilitate pe gageturi sau mobil.

Cateva frameworkuri responsive

Cateva dintre framework-urile responsive:

  • Twitter Bootstrap
  • Less Framework
  • Skeleton
  • Foundation
  • Responsive Grid System
  • Gumby Framework
  • Base
  • Semantic Grid System
  • Compass

Concluzie

Aceste tehnici sunt doar simple confirmări că in web design lucrurile evoluează rapid, în pas cu inovațiile tehnologice. De acum, lucrurile in web design au devenit mai clare: nu mai ajunge sa proiectezi o interfață și să torni pur și simplu conținut, este important să oferi o experiență completă, adaptabilă, care să evolueze odată cu nevoile utilizatorului.

In caz ca aveti nevoie de reproiectarea web design-ului site-ului, sa fie adaptabil din punct de vedere responsive design pe toate tipurile de ecrane ne puteti contacta telefonic cat si utilizand formularul de contact.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *