Modificarea unei teme Wordpress sfaturi utile

Ultima modificare: May 9, 2019

Modificarea unei teme Wordpress sfaturi utile

De multe ori am avut ocazia sa fiu contactat de clienti care doreau sa aduca mici modificari temei lor de blog. Modificarea unei teme de WordPress poate fi un  lucru dificil pentru unii, in cazul in care nu exista minime  cunostinte de Html si Css cat si putin php. In cazul in care esti incepator in dezvoltarea de teme wordpress este necesar sa sti ce fisiere sablon ai nevoie sa editezi. In acest articol vom parcurge toate etapele de modificare a unei teme wordpress.

Instalarea unei teme wordpress si configurarea ei

Instalarea unei teme wordpress este relative usoara, numai ca trebuie sa tineti cont ca activarea unei teme noi, aceasta va schimba modul in care site-ul arata si functioneaza. In stalarea unei teme se face din panou de administrare al platformei, de une poti alege ori temele gratuite de pe WordPress.org sau poti incarca propria arhiva a temei. Tema nou va fi afisata atunci cand o vei face activa.

Instrumente necesare pentru modificarea fisierelor temei

Pentru modificarea fisierelor unei teme wordpress ai nevoie de cateva instrumente de baza.

  • Chrome – este cel mai bun browser pentru debug cod.
  • Notepad++ - un editor simplu care permite editarea fisierelor php, html, css
  • Winscp, Filezilla – client ftp pentru urcarea si coborarea de fisiere pentru a fi modificate in editor.

Modificarea temelor WordPress

O tema wordpress poate fi modificata foarte usor daca stim ce dorim sa aducem nou. Utilizand intrumentul inspector din browser (CTRL+SHIFT+I), putem vedea cu usurinta unde vom face modificari in sablon. Inspector elements din Browser ne afiseaza codul HTML  in partea stanga cat si CSS-ul in partea dreapta,  de care avem nevoie pentru modificarea temei.

Avand cunostinte de CSS, orice persoana poate aduce imbunatatiri temei utilizate. Pentru a face active modificarea, trebuie sa prelucrati fisierul styles.css cu noile reguli de stiluri, utilizand editorul preferat. Salveaza modificarile si urca-le din nou in tema. Pentru a nu suprascrie fisierele, este bine ca fisierele vechi sa fie redenumite inainte de incarcarea celor modificate.

In caz ca nu vrei sa pierzi nici un fisier prin suprascriere, nu este nevoie sa modifici tema originala. WordPress ofera solutia crearii unei teme copil a temei. Acolo putem copia doar fisierele care le dorim modificate, in speta fisierul  styles.css unde regasim toate formatarile de stiluri ale temei noastre.

Evident ca in acest articol am descris modalitatea de personalizare a unei teme WordPress, sis per sa va fie de folos sis a intelegeti modul de functionare. Pentru a putea deveni un maestru in personalizarea temelor este  ideal sa ai cunostinte avansate de HTML si CSS.

In caz ca nu te descurci cu personalizarea temei utilizand WordPress, iti stam la dispozitie. Pretul pe ora pentru modificarea unei teme wordpress este de 30 Euro.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *