Cum traducem un site wordpress in mai multe limbi

Cum traducem un site wordpress in mai multe limbi

WordPress este cel mai folosit sistem CMS pentru dezvoltarea site-urilor online. Este usor de utilizat, cat si de dezvoltat. Utilizand o gama larga de plugin-uri Un site realizat folosind platforma WordPress este usor de customizat si imbunatatit utilizand o gama larga de plugin-uri.

Q-translateX pentru traducerea site-urilor WordPress

Un plugin pe care l-am testat de foarte multe ori este q-translatex. Acest plugin este foarte util cand dorim sa traducem continutul site-ului in mai multe limbi. ATENTIE ! Utilizand acest plugin, traducerea continutului site-ului nu se face automat.

Pentru instalare puteti descarca pluginul Github sau de pe Q-translatex.

Utilizand modalitatea de instalare WordPress /wp-admin/plugin-install.php instalam fisierele in directorul /wp-content/plugins/. Activam pluginul pentru o functionare corecta.

Facem setarile pe care le dorim pentru a ne usura munca. Putem selecta oricate limba dorim sis a o activam pentru site-ul nostru. Prima limba este principal, celelalte sunt secundare.

Traducerea paginilor, postarilor site-ului

Modificarea si traducerea paginilor site-ului se efectueaza manual.

Pentru fiecare pagina, exista cate un tab corespunzator limbii dorite, unde se introduce textul tradus si formatat ca in limba de baza. Textul si formatarea paginii din limba romana trebuie sa fie la fel si in limba engleza, franceza, spaniola etc.

Traducerea postarilor site-ului este la fel ca si traducerea paginilor, inlocuind continutul tradus pentru fiecare limba in tabul corespunzator.

Traducerea widgeturilor site-ului

Conform documentatiei plugin-ului traducerea widgeturilor si altor elemente ale site-ului se poate realize relative usor. Folosind sintaxa inline '[:en]English Text[:de]Deutsch[:]' or 'English TextDeutsch' . Textul formatat si tradus manual se pune intre tagurile de limba.

Concluzie

Consider ca acest plugin ajuta mult daca dorim sa oferim utilizatorilor un site multilingual.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *