Creare site web adaptabil dispozitivelor mobile

Ultima modificare: Nov 24, 2019

Creare site web adaptabil dispozitivelor mobile

Una din tehnicile moderne de creare site web,  este responsive design,  modalitate a unui site web sa fie adaptabil la o multitudine de rezolutii ale ecranelor de pe care este vizualizat. Indiferent dupa ce dispozitiv este vizualizat un site realizat dupa tehnicile web design moderne, atat  din punct de vedere al continutului de tip text cat si imaginile, sa nu fie alterate, putand fi vizualizate integral.

Ce este responsive design?

Reprezinta capacitatea unui site web de a functiona pe orice tip de dispozitiv fie el telefon mobil, tableta, televizor sau laptop. Intenetul pe dispozitivele mobile este la indemana oricui in ziua de astazi, astfel ca dezvoltatorii de site-uri web au creat modalitati de a veni in ajutorul utilizatorilor sa navigheze mult mai bine pe paginile de internet.

Firma web design, creare site de tip resposnive pentru toate dispozitivele mobile.

Sti ca pentru 70% din companiile a caror site este vizibil pe dispozitivele mobile le-au crescut vanzarile?

Un site web nu numai ca te ajuta sa iti cresti vanzarile, creste increderea si conversiile. De aceea se disting 3 categorii care fac un site responsive:

  • Platforma fluida
  • Imagini responsive - adaptate fiecarei rezolutii
  • Interogari media

Am nevoie de un site web responsive ?

Raspunsul este DA. Multi utilizatori atunci cand isi cauta un loc de munca sau cand vor sa fie informati folosesc telefonul. Un site web bine structurat dar care nu se adapteaza dispozitivelor mobile este parasit de utilizatori chiar din primul moment. A avea un site web care functioneaza pe orice dispozitiv, creste sansele ca vizitatorii sa ramana mai mult si astfel vei aduna trafic si o pozitie mai buna in Google.

Cum functioneaza designul responsive ?

Principiul de baza de creare site web de tip responsive design este redimensionarea in functie de marimea ecranului. Ca si concept, responsive design, este bazat pe trei elemente fundamentale: media queries, imagini flexibile care isi modifica dimensiunea, cat si griduri fluide care iau in considerare rezolutia ecranului.

Multi clienti isi doresc, astazi, ca versiunea site-ului sa fie si pentru dispozitivul mobil. Va fi foarte dificil sa realizezi un design pentru toate tipurile de rezolutii de ecrane ale diverselor modele de dispozitive mobile.
Un site redimensionat pentru mobil nu va prezenta aceleasi butoane sau acelasi meniu ca si pe desktop. Toate elementele vor fi redimensionate sau optimizate pentru o buna vizibilitate pe gageturi sau mobil.

Creare site web responsive, adaptabil pentru toate dispozitivele mobile

Design fluid al site-ului

Primul pas pentru a face un responsive design pentru site il rprezinta trecerea de la latimi fixe la unele fluide. Acest lucru permite paginilor web sa se extinda si sa se contracte odata cu browser-ul. De exemplu daca latimea site-ului tau vechi este de 1024 pixeli, atunci va fi 100% pentru a putea fi extins pe intreaga pagina web indiferent de dimensiunea browserului.

Imagini responsive

Al doilea pas il reprezinta imaginile de tip responsive. Adaugarea imaginilor cat si realizarea lor este un pas foarte important, deoarece acest lucru poate afecta atat viteza site-urilor cat si ascensiunea lor in motoarele de cautare. Imaginile responsive cresc si se micsoreaza in functie de dimensiunea browserului utilizatorului pentru a se potrivi paginii web. daca utilizezi o imagine mare, ii poate lua mult timp sa se incarce pe dispozitiv.

Ce sunt interogarile media sau media queries ?

Interogarile media iti permit sa adaugi reguli specifice pentru a putea ascunde pe dispozitiv sau a creste, muta continutul pentru o experienta mai buna a utilizatorului. Utilizand CSS Media Queries poti oferi utilizatorului diferite interfete pentru fiecare dispozitiv mobil.

Ca de exemplu daca ai un buton pe site si vrei sa il,ascunzi atunci cand utilizatorul vede site-ul pe un dispozitiv mobil poti proceda astfel:

/* Smartphones (portrait and landscape) ----------- */
@media only screen and (min-device-width : 320px) and (max-device-width : 480px) {
/* Styles */
.button {display:none}
}

Cateva frameworkuri responsive

Cateva dintre framework-urile responsive:

Concluzie

Aceste tehnici sunt doar simple confirmări că in web design lucrurile evoluează rapid, în pas cu inovațiile tehnologice. De acum, lucrurile in web design au devenit mai clare: nu mai ajunge sa proiectezi o interfață și să torni pur și simplu conținut, este important să oferi o experiență completă, adaptabilă, care să evolueze odată cu nevoile utilizatorului.

In caz ca aveti nevoie de creare site web a site-ului companiei, cu un responsive design, adaptabil pe toate tipurile de ecrane, ne puteti contacta telefonic cat si utilizand formularul de contact.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *