Mulți proprietari de afaceri online tot își mai pun întrebarea „Chiar am nevoie de un blog pe site-ul meu?” Echipa Concept web Design îți spune ca raspunsul este „DA”, ai nevoie de o secțiune blog pe site-ul tău. Încercăm prin acest articol să te convingem cât de importante sunt aceste articole SEO și cum pot clasa site-ul în cele mai bune poziții ale motoarelor de căutare.

Ce este un blog?

Un blog este un site web sau o secțiune a unui site web pe care sunt publicate informații în legătură cu un anumit subiect pe o anumită nișă. Blogurile oferă cu adevărat informații excelente pe anumite subiecte de interes. Motoarele de căutare încearcă să crească calitatea rezultatelor căutând în articole seo informațiile de care oamenii sunt interesați.

Google, Bing, Yahoo! și alte motoare de căutare încearcă să le ofere utilizatorilor finali răspunsurile la întrebările specifice legată de orice domeniu de activitate.

Există bloguri pe orice subiect. Dacă ai o întrebare poți fi sigur că vei găsi răspunsul dorit.

Crește cantitatea de cuvinte cheie

Căutarea și alegerea de cuvinte seo este unul din cele mai importante aspecte ale SEO. Alegând cuvintele cheie potrivite poți ajuta motoarele de căutare să înțeleagă conținutul, pentru a-l putea afișa ca și răspuns la o căutare. Crearea de articole seo pe blog, nu numai că duc la o creștere a dimensiunii  site-ului, totodată permit site-ului să se clasifice pe multe cuvinte cheie. Atragerea traficului pentru site-ul tău, publicând articole seo originale și de interes, este o practică de neegalat.

Crește cantitatea de linkuri către site-ul tău

Crearea de articole seo măresc posibilitatea de a căștiga linkuri de pe alte site-uri web. Cantitatea mare de articole de calitate de pe site-ul tău crește mult probabilitatea ca alți oameni să descopere conținutul. Aceștia vor fi obligați să facă legătura cu site-ul lor dacă articolele vor părea utile.

De reținut este faptul că obținerea de linkuri de pe alte site-uri către site-ul tău trebuie să se facă în mod natural. Orice modalitate de manipulare necorespunzătoare a linkurilor către site-ul tău poate atrage penalizări de la motoarele de căutare.

Pentru a accelera procesul de obținere a link-urilor către site, construiește o rețea puternică și împărtășește continutul deîndată ce l-ai publicat.

Conținut original și de calitate

Cu toate că încercările de a poziționa site-urile in SERP-uri prin orice tehnică, nimic nu a schimbat metoda de adăugare articole seo cu continut de calitate. Aceasta este metoda câștigătoare, care poate clasa site-ul pe primele poziții în clasamentul motoarelor de căutare. Este destul de ușor să scrii o postare bună pe blog.

Dacă o persoană este interesată de subiect, aceasta este o resursă foarte bună pentru ca motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este vorba în blogul tău. Motoarele de căutare totdeauna caută informții relevante pe blog pentru a le returna ca și răspunsuri la căutările utilizatorilor.

Concluzie

Postările constante pe blog vă pot ajuta să creșteți vizibilitatea site-ului în clasamentul motoarelor de căutare. Noi, Concept Web Design le spunem adesea potenșialilor clienți, că dacă nu fac un obicei din postarea de articole pe blog, atunci nu merită de loc să facă SEO. Credem că postarea de articole seo pe blog este parte important a unei strategii SEO de succes.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *